Schrijfwedstrijd regio Weert

Het is inmiddels alweer een maand geleden, maar nog steeds blikken wij met veel plezier terug op de bekendmaking, prijs- en publicatie uitreiking van de schrijfwedstrijd.

In november 2015 is Bullseye Publishing op bezoek gegaan bij Stg. RICK Weert.
Er werden door beide partijen diverse opties geopperd voor een mogelijke samenwerking.
Een van de opties was het organiseren van een gezamenlijke schrijfwedstrijd, waarbij kunstcursisten van het RICK schilderingen / tekeningen zouden maken.
Oorspronkelijke reden was het stimuleren van het schrijverstalent in regio Weert, het verbinden van deze mensen, én het bieden van een ‘podium’.
Ook Bibliocenter sloot direct aan bij de geopperde initiatieven en ideeën, waardoor er een drievoudige samenwerking werd gesloten.

Er werd gekozen voor het thema ‘spannende verhalen’, daar Juni de maand van het spannende boek plaats vond (2016jaarvanhetboek).

Een succesvolle wedstrijd vond plaats, met tientallen inzendingen, zeer uiteen lopende en verrassende verhalen, en bovenal ontzettend enthousiaste en stralende mensen!
We mogen dan ook terug kijken op een zeer geslaagd evenement en dag.

Op zondag 26 juni 2016 hebben we onder het genot van ruim honderd mensen, en onder het klinken van een onheilspellend (en thema toepasselijk) onweer, de winnaars en gepubliceerden bekend mogen maken.

Bep Bocken mocht namens Bibliocenter de aanwezigen van harte welkom heten, en de geplande activiteiten aankondigen2016-06-26_Schrijfwedstrijd 018

Emile Florak, directeur van Stg. RICK, mocht als eerste het woord nemen.
2016-06-26_Schrijfwedstrijd 013

Waarna Johannie van Tuel (links) de cursisten van Stg. RICK mocht interviewen.
Wat heeft hen nu eigen bewogen om datgene te maken dat ze gemaakt heeft?
Wat was hun inspiratiebron?
En heeft dit raakvlak met de geschreven verhalen door de inzenders?
2016-06-26_Schrijfwedstrijd 024

De cursisten (onderstaand) wisten ons verrassend genoeg te overtuigen van ieders eigen beleving. De intentie waarmee de schilderingen waren neergezet, was door de inzenders vaak op een heel andere manier geïnterpreteerd.
Van veel auteurs hebben wij na deze dag nog mogen horen hoe leuk ze het vonden dat de cursisten hun verhaal mochten vertellen, en hun beleving en intentie mochten delen.
2016-06-26_Schrijfwedstrijd 026

Bas Rompa (namens Bibliocenter) en Rob van de Meulenhof (namens Bullseye Publishing) stellen zichzelf voor als juryleden. Tineke Prins (namens RICK) was helaas verhinderd. Rob en Bas vertelden de aanwezigen waar ze op gelet hebben.
Want? Waaruit bestaat nu eigenlijk een goed verhaal?
2016-06-26_Schrijfwedstrijd 041

Om de spanning extra op te voeren is er tijd voor een korte pauze, muzikaal begeleid door Harpiste Sanne Bruinaers (Stg. RICK).2016-06-26_Schrijfwedstrijd 051

Na de pauze vertelt wethouder Geert Gabriëls met veel enthousiasme over het initiatief van de wedstrijd. De drie partijen hebben zich zelfstandig samen gepakt zonder vraag of steun vanuit de Gemeente Weert.
Geert is zelf jarenlang reisleider geweest in Rusland. Hij heeft nog nooit geschreven zoals de inzenders schrijven, maar nu hij dit alles ziet begint het te kriebelen. Wellicht dat we in de toekomst nog mooie gebundelde (reis)verhalen mogen verwachten van Geert!
Hij heeft in elk geval de aanwezigen op het puntje van hun stoel zitten, en heeft de lachers op de hand met een zeer verrassend plot.
2016-06-26_Schrijfwedstrijd 086 2016-06-26_Schrijfwedstrijd 016
De tijd is aangebroken voor de bekendmaking.
Rob van de Meulenhof (Bullseye Publishing) maakt samen met Geert Gabriëls de gepubliceerde verhalen bekend. Tien winnaars, en twee beginnende deelnemers aan de schrijfcursus van Stg. RICK.
2016-06-26_Schrijfwedstrijd 116

Winnaar 1 – 2 – 3 werden extra in het zonnetje gezet met leuke prijzen.
Van Links naar rechts:
Amanda van Deur – Beppie Ottenheim – Daydreamer2016-06-26_Schrijfwedstrijd 121

Tijd om deze bijzondere dag samen af te sluiten.
Voor de gegadigden was er mogelijkheid tot aanschaf van de verhalenbundel ‘Dansende Duivels’ genaamd.
In het winnende verhaal werd deze poëtische term gebruikt, wat aanleiding was voor de jury om het als titel van de bundel te benoemen.
2016-06-26_Schrijfwedstrijd 125

De jury en organisatie dankt iedereen hartelijk voor aanwezigheid en deelname.
Alleen door jullie is het een prachtige dag geworden, waar wij allemaal met veel plezier op terug mogen kijken.
Dank jullie wel! Graag zien wij jullie allemaal terug bij een volgende keer.

Bullseye Publishing | Stg. RICK | Bibliocenter Weert

2016-06-26_Schrijfwedstrijd 048

Plaats een reactie