Duurzaam groen en welzijn

bg-bomen-web.jpg
Duurzaam groen en welzijn

Stichting Groen Weert

Een boek over het belang van duurzaam groen in de leefomgeving.

Iedereen heeft recht op een gezonde en veilige leefomgeving. Iedereen heeft recht op gezonde lucht. Dat vinden we vanzelfsprekend, maar de klimaat-top in Parijs is het bewijs dat dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Sterker, de wereld stevent in rap tempo op een punt af, waar geen weg meer terug is. Op wereldschaal moeten er grote stappen genomen worden. Lokaal kunnen we allemaal een kleine bijdrage leveren en genieten al direct in eigen omgeving van de voordelen als we investeren in en met zorg omgaan met groen.

Groen in de leefomgeving, met name bomen, dragen bij aan ons welzijn. Denk aan de zuurstof die planten produceren door CO2 af te breken in koolstof en zuurstof. Bomen zijn in staat fijnstof uit de lucht te filteren en stikstofoxiden op te nemen. Dat alles zorgt voor een schonere lucht, waardoor we ons beter en fitter voelen. Vooral mensen met aandoeningen aan de luchtwegen hebben er baat bij. Groen werkt stress reducerend, waardoor we ons beter voelen, ons beter kunnen concentreren en creatiever zijn. Groen bevordert onze veiligheid. We zijn productiever. Ons vastgoed wordt meer waard. Mensen worden minder snel ziek en zieken herstellen sneller. Dit zijn bij elkaar niet mis te verstane voordelen voor de maatschappij, voor u en mij. Voordelen die niet alleen gevoelsmatig te benoemen zijn, je kunt er ook een prijskaartje aan hangen.

Dit is een greep uit de onderwerpen die worden behandeld in het boek “Duurzaam Groen en Welzijn”, te bestellen via de BullseyeWebshop Duurzaam Groen.

ISBN-nr.: 9789491920141
Auteur: Wim Vlekken.
Een uitgave van Bullseye Publishing, november 2015.

Besluit u donateur te worden van Stg. Groen Weert dan ontvangt u dit boekje geheel gratis! Ga naar de website, Stg. Groen Weert donateur

full35015611.jpg

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s